Akademik Etkinlikler

Çeviri Atölyesi 2017

Etkinlikle ilgili ayrıntılara ulaşmak için buraya tıklayınız.

Çeviri Atölyesi 2016

Etkinlikle ilgili ayrıntılara ulaşmak için buraya tıklayınız.

"AB Katılım Sürecinde Çeviri Çalışmaları" Konferansı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Bakanlığı Çeviri Eşgüdüm Başkanı Dr. İlksen Hilâl Tanrıkut’un konuşmacı olarak yer aldığı ve 17.03.2016 günü yapılan konferansa Hacettepe Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı.

Konferans çerçevesinde katılımcılar ülkemizin AB katılım sürecinde çeviri çalışmalarının taşıdığı öneme ve AB Bakanlığının çeviri alanındaki çalışmalarına ilişkin ayrıntılı bilgi edinme imkanına sahip oldular.

Konferansa ait ayrıntılı bilgilere ve sunum dosyasına erişmek için buraya tıklayınız.

ULUSLARARASI SEMPOZYUM

Dışa açılım aracı olarak çeviriye kuramsal ve uygulamalı yaklaşımlar: Türk kültürünün çeviri yoluyla temsili

15-16 Ekim 2015, Hacettepe Üniversitesi'nde gerçekleştirilmiştir.

Ayrıntılar için buraya tıklayınız.

Hacettepe Çeviri Atölyesi 2014

18-22 Ağustos 2014 tarihlerinde Türk ve Alman Edebiyatından Çeviriler konulu Hacettepe Çeviri Atölyesi 2014 gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü
06800 Beytepe Ankara