Hacettepe Üniversitesi III. Çeviri Atölyesi

Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Almanca Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalınca ortaklaşa 16-25.08.2017 tarihleri arasında Beytepe’de düzenlenmiştir. Bu etkinliğe başta Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçilik Kültür Ataşeliği, Goethe Enstitüsü, Alman Akademik Mübadele Kurumu (DAAD) ve Hacettepe Teknokent AŞ. katkıda bulunmuşlardır. Çeviri Atölyesine birçok farklı üniversiteden başvuran çevirmen adayları arasından 32 kişi seçilmiştir. Almanya’dan gelerek atölyeye katkıda bulunanlar 2011 Tarabya Çeviri Ödülü sahibi Gerhard Meier ve 2016 Tarabya Çeviri Ödülü sahibi Tevfik Turan’dır. Aynı şekilde 2011 Tarabya Çeviri Teşvik Ödülü sahibi Nafer Ermiş, Mersin Üniversitesi Çeviribilim Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail İşçen, İstanbul Üniversitesi Çeviribilim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Necdet Neydim, Hacettepe Üniversitesi Almanca Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ender Ateşman ve Hacettepe Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Musa Yaşar Sağlam atölyeye katkıda bulunmuşlardır.

Fotoğfralar

Prof. Dr. İsmail İŞCEN ve Marion ERDMANN ile